2015. június 8., hétfő

És még egy sárga...


Az előző oldal szövegéhez szorosan kapcsolódik nálam egy másik Bad Religion szám, és arra gondoltam, amint megérkezik a Tim Holtz vadvirágos sablonom, amit a másikon imitálni próbáltam, "folytatásként" az lesz a kiindulópont. Amint látszik, nem ez lett:


Megkaptam ugyanis azt a pitypangos pecsétet, amivel már régen szemeztem, csak mindig elfogyott, és megjött kettő Scrapfellow-s stencil is, és valahogy ezek felé terelődött az alkotás.
Meg az árnyékolás felé, mert a közeli Hobbyművészben találtam egy akvarell ecsetfilcet, ami nagyon hasonlít a Faber Castell Pitt Brush-hoz. ZIG a márkája, és van egy vastagabb tűfilc szerű vége és egy ecsetfilc vége. Porózus felületen (pl. papír) nem lehet elmaszatolni, nemporózus felületen (pl. ragasztópasztával lekenve) pedig száradásig elmaszatolható (száradás után meg nedves popsitörlővel lehet, vagy le is lehet teljesen törölni). Sz.e.r.e.l.e.m.


Az alap Vicky egyik videójában bemutatott felvagdosott papírmozaik, amit én egy szöveges scrapbookpapírból vagdostam ki. A különböző méretű négyzeteket véletlenszerűen felragasztgattam ragasztópasztával, majd sárga akrillfestékkel lefestettem vékonyan. Ezután az egészen még egyszer átmentem a ragasztópasztával, hogy maszatolható legyen az akvarellfilc - körberajzoltam a négyzeteket, aztán elmaszatoltam őket a szélek mentén (pár másodpercet várnom kellett, mert ha rögtön maszatoltam, akkor lejött az egész).


A pitypangot fekete Staz Onnal pecsételtem, aztán fehér zseléstollal átrajzoltam, és kivágtam. A pihéket halvány kékkel megfestett papírra ill. egy piros sb. papírra pecsételtem és kivágtam. Aztán jött a tortaszeletes stencil - ami szerintem egyszerűen zseniális.Akrillfestékkel és Distress Inkkel színeztem őket, és arany csillámport is kapott az összes virág.
A szöveg pecsételés a szokásos, a pillangók a húsvétos pecsétből bordó Distress Inkkel, és a végén még letakarva a mintákat lefröcsköltem az egészet fehér akrillfestékkel.


És mindez hetekkel ezelőtt volt, és azóta elkészült egy újabb (nem sárga) oldal is, csak le vagyok maradva a feltöltéssel. De lassan pótolom.

Köszönöm, hogy itt jártál! Szép napokat!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése