2015. március 13., péntek

Turn around

Az egész Gigi hibája. Felháborítóan inspiráló az utóbbi időben. 
Itt is szeretném ismételten megkérni, ne mutogasson mindenféle inspiráló dolgokat, mert teljesen elveszek. Micsoda dolog, hogy pár naponta mutat valamit - és ami a legszörnyűbb, hogy sokszor saját alkotását! - és egyszerűen alkotnom kell. Vagy legalábbis megnézni egy (kettő - öt - tíz) videót.
Pedig már olyan jól elvoltam a jó kis időhiányommal, meg az alkotáshiányos állapotommal.

És akkor mutatott Gigi egy oldalt, aztán még egyet, és végem volt :) 
Először csak egy kósza gondolat volt az egész. A "repülős" oldalán Ő egy papírt használt alapnak, ami nagyon megtetszett, és egyre az járt a fejemben, milyen klasszul meg lehetne csinálni a szép új betűnyomómmal, amit Linsey hozott nekem (erről még lesz szó később :) )
És a végén ez lett belőle:


Alapnak az Art Journalhoz használt régi jó kis Canon nyomtató brossúrámat vettem elő, erre ragasztottam anyagában mintás fehér kartont, körbefestettem fehér festékkel (nem igazán festék, Lidl-ben vett Effect Acryl struktúrpaszta nevű cucc. Festeni is klassz vele, meg struktúrázni is lehet, és jó gyorsan szárad).
Ezután szivaccsal felvittem rá Pentartos csillogós kékeszöld festéket, majd körbearanyoztam.
Stencilként nagy méretű papír tortacsipkét használtam, Pentartos struktúrpasztával. Száradás után kékkel is és arannyal is befestegettem. Aztán pecsételtem Rayheres írásos pecséttel, meg a tortacsipkére szélpecséttel és egy szép kis virággal (látod, Timcso? :) nem látod, mert jól ráragasztgattam... )


A betűnyomóval készült szöveget szétvágtam, és felragasztás után fehérrel zselésfilccel körberajzoltam.



A chipi nyilat fekete gesso híjján japán tussal festettem le (sűrű, szépen fed és kicsit fényes lesz tőle, de ez már nem látszik :) aztán ezüst viaszpasztával lekentem, majd fekete Staz-Onnal pecsételtem rá a "just turn around" feliratot - ami nem igazán látszik, csak a körvonalak, de nem csináltam végül mást vele, mert tetszik így.


A leányzót egy külön lapra ceruzával felskicceltem, aztán lekentem fehér festékkel, és akvarell ceruzával színeztem / festettem. A ruháját egy rági ILS papírból vágtam, felragasztottam, festékkel árnyékoltam kicsit, végül az egészet fekete zselés filccel körberajzoltam.
Álló képként rajzoltam meg, hogy ha megfordítom, "nomálisan" nézzen ki. Ezután ragasztottam fel fejjel lefelé. 


Mert néha bizony szinte fejre kell állnom, hogy meglegyen a másik nézőpont. (És ha másképp nézem, akkor nem is fejjel lefelé lóg az a lány, hanem teljesen egyenesen áll, és fújja a szél a haját - és a szöveg van fejjel lefelé :)


Teljesen másképp terveztem, de ilyen lett, és én szeretem.

És ezzel még nincsen vége, mert azóta elkapott engem is a "Vicky láz", sorra nézem a tüneményes akcentusú hölgy videóit, és azóta a túloldalt is összefestettem, pecsételtem - alapozásnak :)
Köszönöm Gigi! <3
És Vickynek is! <3
(Elképzelem, ahogy Vicky megnézi a statisztikáját, és összeráncolt szemöldökkel azon tűnődik, mi a csuda történt Magyarországon, hogy ennyi látogatója van innen :)

Szép napot Mindenkinek :)


3 megjegyzés:

  1. Nekem iszonyúan tetszik, a mondanivaló, a kivitelezés... Inspiráljon csak Gigi meg Vicky nyugodtan, ha ilyen csodák születnek! 😉

    VálaszTörlés
  2. Szuper lett! Nagyon tetszik! Mindig is tetszettek, amiket csináltál. Jó, hogy újra alkotsz!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm!! <3 :)
    Hát, én is örülök, hogy újra alkotok :D

    VálaszTörlés